For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

mandag 29. august 2011

Reinsjakta fortsetter

Nils-Ole og jeg reiste tilbake til Norefjell-Reinsjøfjell i helga på jakt etter simle og to kalver. Vi leide oss en campinghytte da værmeldingen ikke var den beste. Har nok blitt noe mer bedagelige med årene :) Ingen dum idè, da været også blei slik meldingene tilsa.
Lørdag var preget av tåke, regn, vind, lyn og torden. Dagen før hadde vi sett et par flokker i siluett fra campingen. Vi tuslet inn i dette området og satte oss i Fjelldukene. Sikten var dårlig og stemningen likeså. Men så plutselig lettet tåka kraftig. 100 meter unna gikk en fin liten blandingsflokk og beitet. Etter en kort ansmygning felte Nils-Ole kalven med et godt skudd. Flokk trakk unna. Vi skar kort og startet med slaktingen. Etter en halvtimes tid kom jammen simla tilbake for å leite etter kalven sin. Også denne blei med hjem. Fine situasjoner og fine sekvenser på film. Kort tid etter la tåka seg som et lokk over fjellet igjen.







Søndag var vi ikke like heldige. Været var noe bedre og sikten god mesteparten av dagen. Dessverre tyder alt på at de fleste dyrene hadde trukket vestover. Vi så noen bukker i det fjerne, men ellers var det stille. Brukte litt av dagen på å få ned resten av kjøttet fra lørdagen. Jaja, vi må da bare en tur tilbake seinere etter siste kalven, og det er vel ikke det verste man kan gjøre :)

Ingen kommentarer: