For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

onsdag 31. august 2011

Kalvefall på Hardangervidda

Har stått mye dyr i Tinn den siste tiden. Blei derfor med Stian Sætre opp på tirsdag 30. august. Dette er også min bursdag, så håpet var en fin gave i form av fall på film :)
Tok Krossobanen opp. Den går først kl. 10 på formiddagen, så var litt seint ute i terrenget.Pratet med hytteeiere som hadde sett en flokk på omkring 300 dyr denne morgenen, så håpet var stor når vi satte kursen mot Storenut. Men uansett hvor mye og lenge vi leitet kunne vi ikke finne igjen denne flokken. Stian oppdaget plutselig en mindre flokk. To simler og to kalver i godt driv innover fjellet. Vi skjønte raskt at vår eneste sjansen var en lang løperunde rundt, for om mulig å komme i posisjon i fremkant. Ingen av oss hadde vel overdreven tro på at vi ville rekke det, men avgårde satte vi nå allikevel. Og jammen klarte vi det!
Etter en spurt på 800 meter over stokk og stein kom vi oss i posisjon kun 70 meter fra de fire dyrene.Det tok sin tid før en av kalvene ga oss et godt skudd. Men når sjansen bød seg var Stian sikker i sin sak. Kalven blei liggende i smellen og gutta var godt fornøyd.Etter en kjapp slakting og bæring ut rakk vi Krossobanen ned igjen til byen. Og jeg rakk akkurat en kjapp dusj før gjestene kom på bursdagskake :)

Ingen kommentarer: