For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

fredag 12. august 2011

Bukkejakta 2011 - sålangt

Vi er nå inne i bukkejaktas tredje dag og det er på tide med en oppdatering. Her i Tinn har vi hatt et brukbart vær og generelt gode forhold. Sålangt har fire av gutta her oppe lyktes.
Første dag startet med lett regnvær. Jeg ventet med ansmygning mot tårnet til det var godt nok skytelys. Pleier normalt det. I tilfelle man skulle treffe på dyr på vei mot post. 50 m før jeg nådde tårnet skimtet jeg et dyr som gikk og beitet. Kikkerten avslørte at dette var ei geit. Vinden var bra i forhold til dette dyret, så jeg smøg forsiktig videre for å komme i posisjon. Like før jeg nådde stigen opp i tårnet så jeg to dyr. Men hva f... De løp i full fart mot skogen og forsvant. Hva? Støkte jeg de? Vinden var jo bra den.. Full av spørsmål kleiv jeg opp de siste trinnene og satte meg til rette. Sekundene gikk. Minuttene gikk. Første timen gikk uten at noen dyr ville vise seg. Enda en time gikk. I mellomtiden tikket det inn melding fra både Bård og Geir om bukkefall.
Så ut fra ingenting kom geita ut på jordet. Jeg fikk videokameraet i posisjon og trykket "rec". Gikk ikke mer en knapt et halvt minutt før bukken kom i hælene på henne. Jeg hadde akkurat rukket å måle avstanden. 170 m. Litt langt, men samtidig sitter man godt i et slikt tårn, så jeg følte at det var greit. Dobbeltsjekka at bukken var i kamerasøkern, la rifla i anlegg og begynte å presse rolig på avtrekkern.
"Bang"! I skuddøyeblikket syns jeg plutselig at dette så feil ut. Bukken rykket til, men blei stående. Jeg ladet om og siktet på nytt. I det skudd nr to skulle til å avfyres begynte bukken å småløpe mot skogen. Jeg trodde den var truffet av første skuddet, så jeg holdt godt foran og skjøt på nytt. "Bang"! Nå datt den heldigvis rett ned. Seinere undersøkelser viste at første skudd faktisk var bom. Huff, dette kunne gått galt. Skudd nr to satt høyt i ryggen og litt langt bak, men den døde ihvertfall i smellen. Her er bukken. En brukbar femtagger, med antydning til en sjette tagg.Reiste sammen med Bård opp til Geir for å kikke på deres bukker. Her er de tre samlet i bagasjerommet på Bårds "traktor".Etter dette har jakta gått mindre godt for min egen del. Har prøvd nye terreng der jeg har funnet godt med feiemerker og sparkegroper, men bukken har vært for lur. Fant ei gevirstang fra i fjor. Flott bukk dette også. Håper den lever enda og har vokst seg enda større.Geir har hatt medvind. Skjøt bukk nr to neste morgen. En flott bukk! Han har lagt ut bilder på sin blogg:

I morges tikket det inne en mms fra Espen. En flott bukk! I skrivende stund venter jeg på at han skal komme innom og vise den frem. Enn så lenge får vi klare oss med dette mms-bildet.Pakker nå for avreise mot Hurumlandet. En kompis der har bedt Geir og meg med på bukkejakt! Vi gleder oss!

4 kommentarer:

Jonathan sa...

Well done Anders, you guys are off to a flying start!

Congrats to all!

Anders Mossing sa...

Thanks, Jonathan!
No luck yet? :)

Jonathan sa...

No luck yet Anders, had some close encounters with does but no bucks to be seen!

Anders Mossing sa...

Ah, that's hunting sometimes. Good luck with the hunting! I'm keeping my fingers crossed for you! :)