For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

mandag 29. september 2008

En fin helg i elgskogen..

Elgjakta starter i vårt område 25. september, dvs. torsdag som var. Men laget startet først på fredag, og felte to dyr.. Jeg fikk ikke avspassert, men har vært med i helga..

Etter en septembermåned med rolige vindforhold fant værgudene ut at de skulle snu litt på flisa.. Jeg hadde fjellpost på lørdagen, noe som var litt kjølig.. Men ku og kalv på post varmet litt.. Dog på 500 m og i god fart, men allikevel et fint syn der de krysset fjellet i siluett.. Noe stort annet skjedde ikke denne dagen, og vi avsluttet tidlig med håp om at det var søndagen ting skulle gjøres..

En jaktdag som sluttet kl 16 var litt i korteste laget syns jeg, og tilbrakte dermed resten av kvelden på jakt etter rådyrbukk, men uten hell..

Søndag kom, fortsatt med vind. Hakket mer faktisk. Vi bestemte oss derfor å holde oss litt nede i liene hvor vindforholdene gjør det levelig på post. Jeg fikk allikevel en av de høyeste postene, men fant meg brukbart til rette.. Hogde ned noe kvist for å få litt bedre skuddmuligheter til flere kanter, før jeg satte meg ned med kaffe og en deilig sigarett..

Noen minutter ut i drevet, smalt det nede fra dalen.. Rune kunne melde at han hadde hatt to hjort på posten. Den første var en spissbukk, som passerte i altfor høy fart, mens nummer to var en hind som nølte akkurat lenge nok til at han fikk skutt et godt skudd.. Dyret lå på plassen.. Nå var det best å passe på litt ekstra.. Spissbukken kunne komme hvor som helst.. Men det gjorde den ikke. Den kom til meg! Fire minutter etter at Rune meldte fra, kom den over kanten og krysset ut på ei myr foran meg.. Den var fortsatt i god fart, men et plystretone gjorde den nølende et lite sekund.. Skuddet smalt, bukken tegnet godt, men fortsatte sin ville flukt.. Jeg hadde en god følelse på første skuddet, men skjøt allikevel et skudd til.. Den gikk vel 10 m til og falt overende.. Puh.. For en spennende morgen!

Første skuddet satt rett på bogbladet og var godt nok i massevis. Skudd nummer to satt altfor langt bak og var egentlig helt unødvendig.

Her er storbukken..

Etter en kjapp utvomming, fortsatte drevet, men dessverre uten å gi noe mer utbytte.. Så var det tid for fyring og mat..

Ettermiddagsdrevet ble kort, da hundefører Gjermund skjøt en liten okse helt i starten. Vi avsluttet med dette. Tre dyr er mer enn nok å frakte ned og flå på en dag..

Nye sjanser i helgene som kommer.. Stay tuned!

2 kommentarer:

Lars Henrik sa...

Gratulere med hjort, arti!

Jeg fikk en ungbring 1,5år 150kg høyt til fjells onsdagkveld.

Fortsatt skitt jakt

Lasr Henrik

Anders sa...

Takk skal du ha! Og gratulerer til deg også! :)