For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

torsdag 15. desember 2011

Englandstur 2011

Med to uker ferie til gode ble det England dette året. Fantastisk og sette seg på flyet med 12 dagers varierte opplevelse foran oss. Mye jakt, men også andre opplevelser.

Ankom London fredag 2. des. Traff vår venn Kiri fra (Athina Hunting Tours ) og satte umiddelbart kursen nordover mot Bedforshire/Woburn. Der skulle vi jakte hos Peter Trew.

Området har flust av kinesiske vannrådyr (CWD), som var vårt hovedmål, samt en liten bestand muntjac (imdlertid høy trofekvalitet) og endel dåhjort. Vanlig rutine for jakten var å stå opp rundt kl 5, spise noen kjeks og drikke kaffe. Deretter bar det på jakt frem mot kl. 10. Etter dette ventet en herlig engelsk frokost/lunsj, før det igjen bar ut på jakt i 14-tiden. Kveldstid var det god middag og smakfulle øl. Jakten er enten smygjakt med stalker, eller postering fra strategisk plasserte jakttårn. Vi prøvde litt av hvert.

Første økt ut var lørdag morgen. Vi så atskillige CWD'er, men hadde ikke hellet med oss. Allikevel en herlig smygjakt i det vakre, engelse kulturlandskapet. Men på kveldsøkta snudde hellet. Etter et par timers tid oppdaget vi en bukk som gikk å beitet i en jordekant. Vi smøg nærmere og vurderte trofeet. Dessverre var dette ingen stor bukk. Antakelig ville den holde kravet til bronsemedalje, men vi var på jakt etter noe større. Etter en stund forsvant den lettere skremt inn i skogen. Og snart oppdaget vi hvorfor. En større bukk entret arenaen. Avstanden var ca. 170 m. Vi smøg sakte nærmere. Inn på 150 m. Peter vurderte trofeet og mente at denne burde vi skyte. Kiri trakterte videokamera. Jeg la Kiris Remington i .260 opp i skytestokken og gjorde meg klar. Snudde meg forsiktig og fikk bekreftet av filmen snurret. Bukken ruset av gårde i skuddet og jeg trodde et øyeblikk at jeg hadde skutt bom. Det trodde også Peter, men Kiri kunne fortelle at i videosøkeren så han bukken falle overrende. Puh! For en artig skapning og for en flott bukk!Etter dette brukte jeg mye tid i et jakttårn der Peter hadde sett en virkelig diger muntjacbukk. Men den dukket dessverre aldri opp. Vi så i løpet av jakten mange flotte CWD-trofeer. Dette er plassen å reise hvis man vil oppleve noe slikt.

På jaktens siste dag var det Sandra sin tur! Hun er fersk jeger. Tok faktisk jegerprøva i vår og hadde sålangt aldri skutt noe. Hun har skutt litt med rifle og ville gjøre et forsøk på å skyte en liten CWD-bukk. Mens jeg satt i et jakttårn, reiste hun, Kiri og Peter ut. Og for en kveld de hadde hatt! Sandra leverte et perfekt skudd mot en CWD på 112 m fra sittende stilling med skytestokk. Vanvittig bra! Hun var helt i ekstase. Begge trofeene skal til utstopping og vil etterhvert pryde troferommet :)Etter disse dagene i Bedforshire reiste vi sørover og bodde i Eden Park/Wickham. Med dette som utgangspunkt blei det mange jaktturer. Men for mye til å skrive om alt her. Jeg brukte mye tid som kameramann for noen grupper Kiri hadde på fuglejakt. Både walk-up (støkkjakt) og driven-shoots (drivjakt) på fasaner, rugder, rødhøner, duer og ender. Vi var også ute endel etter dåhjort. Her fikk jeg en fin, liten bukk. Her er noen bilder fra alle våre opplevelser.Skal legge ut litt videosnutter etterhvert. Bare jeg finner tid til å redigere :)

5 kommentarer:

Jonathan sa...

Congratulations Anders! what a fantastic trip. Reminds me that I need to get back to the Motherland and do some hunting =)

Anders Mossing sa...

Thanks, Jonathan!
Have you tought of going over for the AR hunt in March? :)

Jonathan sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jonathan sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jonathan sa...

Hi Anders, I thought about it but I'm going back for one week in April for my brothers son's Christening and I need to save some holidays for the summer.

Fingers crossed I can make the trip in 2013.