For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

mandag 28. november 2011

En helg i småviltets tegn

Har hatt en fin helg, med hyggelig besøk og fine jaktopplevelser. Lars og Jarle tok turen fra sentrale strøk for å oppleve en helg med blandet småviltjakt i Rjukantraktene. Været var ikke det beste, men vi utnyttet da dagene så godt vi kunne.

Lørdag bar det til skogs etter skogsfugl. Mælsåsen var igjen målet for turen. Så sparsomt med fugl denne dagen. Et par tiurer, sa,t 3-4 orrfugl. Vi fant aldri helt ut av hvor de hadde gjort av seg. Kanskje hadde de trukket lenger ned i skogen i ruskeværet. Allikevel ble det en utrolig dag. I det vi forlot bilene pratet Jarle om tiuren han manglet. Etter mange år som ivrig skogsfugljeger har han skutt det meste, men ikke tiur.

Etter å ha gått en halvtimes tid finner Lars ferske spor etter to tiurer. De har krysset en myr og fortsatt inn i tjukkere skog. Sakte, men sikkert følger vi sporene. Det er ganske tett skog, så vi går med 20 m avstand innover. "Fugl", roper Lars. Dette følges opp av et par kjappe skudd og et salig jubelbrøl. Endelig fikk Jarle sin tiur!

Tiuren drar seinere vekta til 4,1 kg. En flott og voksen tiur!

Dagen etter forsøker vi oss etter rype langs foten av Gaustatoppen. Været har dratt seg til enda mer. Hard vind og snøføyke gjør dagen sånn gjennomsnittlig trivlig. Vi finner og støkker endel fjellryper. Med hard vind kommer rypene opp i en imponerende hastighet. Får noen halvsjanser vi bommer på, og reiser hjem tomhendte, men fornøyde.

2 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

Grattis! Vi skall försöka i januari då tupparna är lovliga.

Anders Mossing sa...

Er i England på jakt akkurat nå, men skal prøve igjen neste helg. 50 cm nysnø lover godt for toppjakten :)
Lykke til i januar!