For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

mandag 6. desember 2010

Jakt i Tanzania

Har vært ti dager i Tanzania og på Zanzibar sammen med Sandra. Besøkte en kompis, Svein Olav, som bor i Morogoro. Og jammen fikk vi til jakt også. Vi jaktet sammen med lokale jegere i Mahenge som ligger tett på Selous Game Reserve. Har ikke tid til å skrive så mye nå, så her er kortversjonen.

Selous Game Reserve er på ca. 50 000 kvadratkilometer. I hjertet av området er det ikke jakt, men rundt ligger det såkalte Hunting Blocks med turistjakt. Utenfor disse ligger noen Open Areas for lokalbefolkningen. Jakttrykket er relativt høyt og bestanden tynnere enn i de andre områdene. Allikevel så vi brukbart med vilt, spesielt bøfler, lichtenstein hartebeest, vortesvin og bohor rørbukk.

Vi hadde en enkel teltcamp langt inne i bushen. Flere kvelder hørte vi hyenene rundt campen og vi fikk faktisk sett en på dagtid også.Andre dag på jakt skjøt jeg denne Lichtensteins Hartebeesten på ca. 190 m. Lånte en rifle av en av de lokale. Rifla var en Weatherby Mark V i .340 Wby Mag, som fungerte glimrende.Jaktet mye etter bøfler med håp om en fin okse. Jakten foregår mye som sporing og startet gjerne ved de få vannhullene som ikke hadde tørket inn.Vi var i kontakt med flere flokker, men dessverre var det bare kuer som bød på skuddsjanse. Derfor ventet vi i det lengste. Men annet vilt skjøt vi i mellomtiden. Blant annet fire hartebeester og et vortesvin.Alt av kjøtt ble godt ivaretatt. De tømmer dessuten selve magesekken og tarmene og tar med dette. Eneste som ligger igjen er litt dritt og gørr. Vi leverte mye kjøtt til Svein O's arbeidsplass.God stemning i jaktbilen!Men en slapp gjeng rundt lunsjtider....Så endelig ble det bøffel. Riktignok ikke noen okse, men på siste dag og i siste time oppdaget vi en bøffelku fra bilen. En kort ansmygning brakte oss inn på ca. 50 m. Var ganske nervepirrende og følge etter den gjennom høyt gress. Man har jo lest så mye om bøfler og deres potensielle aggresjon. :)Etter første skuddet løp den unna, men heldigvis fikk jeg inn et i korsryggen. Et par skudd til, så var alt greit.

2 kommentarer:

Jonathan sa...

Gratulerer Anders, I thought you had been quiet for a while and now I know why! :-)

On another note, how is the trophy room coming on?

Anders Mossing sa...

Thanks, Jonathan!
Really exciting adventure! :)