For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

fredag 30. april 2010

Endelig beverfangst!

"Detta blir plankekjøring, Bård"!
Snakk om tidenes dummeste påstand. Påstanden kom etter at vi tidlig i april var og kikket på et område der beveren hadde etablert seg. Hytta var stor og fin, demingen pottetett og ferske "gnag" og reinspiste kvist lå mer eller mindre overalt..

Beverjakt er egentlig plankekjøring når man finner en slik plass. Men noen ganger er ihvertfall plankene vanskelig å kjøre på. Vi startet med en serie kveldsøkter uten hell. Viltkamera kom opp og bekreftet at det var bever der. Hm.. Kanskje den bare var veldig seint ute på kveldstid? "Vi må ut på morran", var konklusjonen.. Som sagt så gjort.. Å ja, det hjalp det.. Vi observerte bever ved flere anledninger, men blei ved en rekke anledninger overrumplet og oppdaget. Denne kolonien har vært spesielt vanskelig å jakte på. Elva den har demt opp er liten og dekket av mye tett skog. Ingen naturlige terrengformasjoner som gjør at man kommer opp i høyden for postering. Dessuten har vinden vært forræderisk og snudd når vi minst har ventet det.

Men i går morges lyktes det endelig! Etter ca. 10 økter skjøt Bård en fin bever. Dessverre var det en drektig hunn, men kjønnsbestemmelse av bever før skuddet er mer eller mindre umulig, såfremt man ikke kan observere flere individer i lang tid.

Vi har hatt med videokamera på disse turene og her er en film om hva som skjedde. Mot slutten venter en liten overraskelse som lover godt for neste sesong..

3 kommentarer:

Morten Mørkved sa...

Hei. Fine filmer du lager Anders, like gøy hver gang. Fortsett med det:) Og godt å se/høre entusiasmen til jegerne. Gleden er stor over å ha fått festa bever`n i vannet på film... herlig:) Ha en fortsatt fin dag.

Morten Mørkved sa...

Og forresten, du har jo blitt rene "riksklysa.":) Hørte deg og Olav på NRK`s Friluftsmagasinet her om dagen. Flott repotasje.

Anders Mossing sa...

He he.. Var en artig tur! :)