For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

tirsdag 25. august 2009

Reinsjakt i Norefjell-Reinsjøfjell

Etter noen dagers intens spaning etter storbukker var det endelig tid til å ta med rifla. Lørdag 22 august reiste jeg inn, med sekken full av utstyr med mulighet til å bli mesteparten av uka om "nødvendig". Å skyte en hvilken som helst voksen bukk skulle ikke by på store problemer, men selvsagt var jeg på jakt etter noe over snittet.
Terrenget hadde godt med dyr allerede første dag. Både storbukker, simler, kalver og ungdyr var å finne. Men lørdag var det ingen storbukker som var store nok. Søndag formiddag snudde imidlertid hellet da jeg oppdaget en riktig fin bukk på toppen av en fjellhylle. Der sto den sammen med to andre bukker og luftet seg i vinden.
Dette var den desidert største jeg hadde sett både i spaningen og de to dagene jakta varte. Antakelig finnes det større der, men jeg bestemte meg for å skyte om sjanse skulle by seg.
Bukkene sto utilgjenglig til for ansmygning, så jeg satt bare på god avstand og fulgte med. Når ettermiddagen kom begynte de imidlertid å trekke nedover i terrenget for å beite. Det var nå det skulle skje! Jeg småløp i en lang sirkel rundt de og klarte å avskjære dyrene. De ble litt var meg og trakk seg unna og rundt neste topp. Ny avskjæring brakte meg plutselig i en god posisjon. Jeg krabbet hurtig opp på en liten høyde. Nå var det bare å finne igjen riktig bukk. Med kun tre å velge blant tok det ikke lange tid. Bukken sto fint til med bredsida til. Anlegget var godt.
Trådkorset fant hurtig riktig plassering og kula ble sluppet. Bukken krøket seg sammen, tok et par steg og datt så overende. Puh... Etter litt venting der jeg lot de andre dyra trekke rolig unna, kunne jeg ta fatt på den deilige veien mot bukken. Og for en bukk!
Den ble selvsagt flådd ut for utstopping. Nå er det bare å vente på tørketiden, slik at jeg kan få trofeet bedømt..


3 kommentarer:

Stian sa...

Grattis med bukk :) ligger på sofaen blå fra nakken å ned etter en noe uheldig paraglider tur på søndag... går nok 14 dager før jeg kommer meg inn på reins jakt.

Jan Erik sa...

Hei !
Jeg søker etter villreins jakt for 2010. Er det vanskalig å slippe til på Norefjll?
Jan Erik

Anders sa...

Hei
Litt vrient kan det være, da alt er privat. Spørs om det er bukk du ønsker eller bare kort generelt. Når det gjelder bukk er det vel kun ca 20 fellinger hvert år og da må du heslt ha noen kontakter. Hvis du går inn på www.villrein.no og leser under villreinområdene, finner du info om kontaktpersoner i utvalget. De burde kunne hjelpe deg videre! Lykke til!