For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

fredag 27. februar 2009

Jakt i Baldock/Hertfordshire, England

Jammen blei det tid og penger til en svipptur over kjølen på jakt. Turen var arrangert via jaktforumet Accurate Reloading og "forbeholdt" medlemmene der. Totalt var vi atten jegere fra ulike deler av verden som møttes til en hyggelig helg med jakt og sosiale begivenheter. Først og fremst var dette en avskytingsjakt på dåhjort og muntjac, men med mulighet for trofèdyr til rimelig pris. Dessuten var det mulig å stikke avgårde etter kinesisk vannrådyr.

Jeg har lenge ønsket å jakte både muntjac og kinesisk vannrådyr, og det fikk jeg sjansen til på denne turen. Nå endte jeg riktignok opp med å skyte null og niks denne helga, men opplevelsene var mange og store. La meg beskrive med noen bilder.

Her er gjengen samlet til orientering om jaktas gang. Vi ble i all hovedsak plassert ut i jakttårn. Kun sammen med guide var det tillatt og drive smygjakt.

Første kvelden reiste to av oss ut sammen med guiden Neil for å prøve kineserne. Jeg ble plassert i et jakttårn, mens de andre to fortsatte på smygjakt. De felte to stykk (geit og liten bukk) og det var artig å se disse rare skapningene på nært hold. Jeg hadde en muntjac-geit på 200m, men holdt igjen skuddet i håp om at den skulle komme litt nærmere.

Her er teleskopet satt opp. To vannrådyr beitet i enden av jordet, ca. 600 m unna.

Her er de to vannrådyrene som ble felt.

Andy og meg på jakt etter en stor muntjacbukk som ved flere anledninger hadde blitt observert ved dette tårnet. Dessverre kom den aldri denne morgenen.

Engelsk skoglandskap i morgensol. Selv om det ikke kom noen muntjac her, poppet det frem både harer, kaniner og fasaner.

Andre kvelden var jeg atter ute etter vannrådyr med Neil. Denne gangen var det min tur til å smyge. Vi så mange dyr, og var nære på ved et par anledninger. Kunne skutt geit, men var kun interessert i bukk. Vi fant da også en fin bukk, som antakelig holdt til sølvmedalje, men dessverre lå den trygt inne på naboens eiendom. En ting med disse dyrene som er artig er deres evne til å bli borte på et flatt jorde. Størrelsesmessig likner de rådyrkje, men selv på 5cm stubb klarer de å legge seg flatt ned og "forsvinne" på jordet. Fant til og med noen groper de hadde gravd ut for å klare forsvinningsnummeret. Utfordrende jakt som jeg gjerne vil prøve igjen. Fikk tatt noen videosnutter av dyrene, som jeg skal prøve å legge ut seinere.

Siste morgen og siste mulighet på denne turen. Etter et par timer i tårn fikk jeg besøk av en flott muntjacbukk. Den var neppe mer enn 25m fra meg. Problemet var som før, at den sto like inne på naboens eiendom. Det var bare å vente og håpe den ville komme ut, noe den dessverre ikke gjorde.

Neil satt på naboposten, og felte denne spissbukken (dåhjort). Den var faktisk på vei mot meg og Neil var i utgangspunktet så snill at han lot denne slippe forbi i håp om at jeg kunne få felt den. 100 m unna hadde den stoppet opp og fått ferten av meg. Når den deretter snudde rundt og var på vei vekk, fant han ut at det var best han tok den.. Eieren av terrenget var jo interessert i å få felt mest mulig denne helga. Bestanden var høyere enn han ønsket, og uten rovdyr er kuler det eneste middel.

Helga kom til en ende, og det var på tide å ta farvel med mange hyggelige mennesker. Antakelig blir det reprise av turen neste år til samme tid. Jeg har forsåvidt blitt bedt over før det, så vi får se hva som skjer utover høsten.

Turen hjem gikk forøvrig ikke uten problemer. Det var noe som var galt med papirene for inn- og utførsel av våpen. To minutter etter jeg forsøkte å få våpnene igjennom sto det plutselig fem bevæpnede politi og spurte meg spørsmål. En svett halvtime seinere var alt imidlertid i orden, og de forsto det kun var en misforståelse. Vel fremme ved gaten, fikk jeg beskjeden om at flyet var fire timer forsinket. Det blei en lang natt....

Ingen kommentarer: