For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

onsdag 13. august 2008

Bukkejakt 2008

Ja, så var endelig bukkejakta i gang for i år. Et høydepunkt hvert år, og som langt på vei markerer starten på jakta her hjemme.
Det har blitt flere og flere som er ute etter bukken fra 10. august her på Rjukan. Vi er en håndfull kamerater som satser "stort" og setter denne jakta høyt.

Første morgen var jeg på plass i et av tårna litt før halv fem på morgenen. Umiddelbart så jeg skimten av to dyr, og antok det for å være bukken som jagde geita. Fra tidligere spaning i området visste jeg at det gikk en brukbar sekstagger her. Dyra forsvant inn i skogen, men dukket opp igjen etter en halv times tid. De beitet noen minutter på over 250 meters hold før bukken igjen satte geita i bevegelse og jagde henne tilbake i skogen. Slik fortsatte det inn og ut av jordet de neste timene uten at det var mulig for meg å løsne et forsvarlig skudd.

Men så kl. 08 kom de ut på jordet etter runde nr 5.. De roet seg og beitet sakte i min retning.. Bukken sto skrått til på nærmere 200 m. Det nærmeste den hadde vært så langt. Med godt anlegg hevet jeg retikkelet ca 10 cm opp i bogen og presset så forsiktig jeg kunne på avtrekkeren. Skuddet var på vei, og lyden av kuleinnslaget viste meg at prosjektilet fant sitt mål.. Bukken gikk ned i smellen og geita forsvant til skogs.. Håper parringen ble fullbyrdet og at nye generasjoner er på vei..

Espen var nestemann som lyktes, og en flott bukk var det. Kan det være medalje?

Og så var det Geir da, som skjøt denne "lille" sekstaggeren som han kalte den selv. Han har nok blitt godt vant etter kjempebukken fra i fjor. Dette er fortsatt en fin sekstagger i mine øyne..
Vel, vel, vi jakter videre og nye bukker som eventuelt felles legges selvsagt ut etterhvert!

Ingen kommentarer: