For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

fredag 14. oktober 2011

Hjortebukk!

Johoo! Endelig en flott hjortebukk :)
Jeg har i årevis drømt om en fin hjortebukk, men sålangt har det blitt med drømmen. Har vel egentlig ikke klart å knekke "hjortekoden". I år har jeg brukt endel tid, og sakte men sikkert kommet nærmere og nærmere et bukkefall. Og onsdags kveld kulminerte det.

Hjortebrunsten har vært på topp den siste tiden og månen har vært full. Jeg pakket derfor sekken med sovepose, varm kaffe og annet tilbehør. Planen var postering i en jordekant der det har vært mye spor. Blant annet er det flere brunstgroper ute på selve jordet. Jeg var klar for postering hele natten om så måtte til.

Var på plass i det mørket falt på. Ca 19-19.30. Fant meg en fin post og vinden var egentlig veldig god i forhold til det området jeg hadde forventet at hjorten ville komme. Men så skjedde det noe med vinden. Den var ustabil og kom i en lengre periode fra absolutt motsatt retning. Jeg grublet hardt. Måtte jeg virkelig flytte meg? Værmeldingen tilsa jo vestlig retning. Hvorfor var den nå plutselig fra øst? Men det skiftet litt frem og tilbake, så jeg fant ut at jeg bare skulle sitte på post og avvente. Kanskje den ville stabilisere seg litt utover.

Klokka 21 våknet jeg fra tankene om vindretninger, i det et dyr gryntet forsiktig. Var det virkelig et grynt? Hvor kom det fra? Jeg scannet område forsiktig med håndkikkerten. Ingenting.. Et minutt gikk.. Jeg scannet over igjen.. Og der! Der i kanten av jordet sto det en flott bukk. Egentlig i det området jeg hadde håpet at den ikke skulle komme. Egentlig i det hjørne av jordet der vinden skulle vært feil.

Mellom bukken og meg var det noe tett buskas, så skudd var foreløpig ikke mulig. Jeg kjente vinden sto fra dyret mot meg. Det gikk et minutt, kanskje to. Så kjente jeg en skummel vind fra motsatt retning. På vei mot dyret faktisk. Hvordan ville dette gå? Dyret satte seg i sakte bevegelse bort fra meg. Hadde den allerede ant uråd? Jeg bestemte meg raskt for å skyte på første og beste mulighet. Og der stoppet den. Den sto nå klar av buskaset. Trådkorset fant bogen og skuddet gikk. Dyret var borte i et byks. Det forsvant inn i skogen. Det knakte og brakte en god stund. Så ble det helt stille. Virkelig stille.

Noen minutter seinere sendte jeg en sms til min bror. Ta med hunden og kom. Jeg har skutt på en hjortebukk. En halvtime seinere gikk vi på sporet og det var rikelig med blod fra første steg. Kun 50 meter inne i skogen fant vi bukken død. For en flott bukk! For en vanvittig flott opplevelse!2 kommentarer:

Terje Sylte sa...

Gratulere så meget :) Ett flott eksemplar og ett flott trofe.

Anders Mossing sa...

Tusen takk! En stor drøm for meg :)