For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

lørdag 16. april 2011

Våren er her, tid for rådyrspaning

Våren er en fin tid for å gjennomføre en liten vurdering av rådyrbestanden på våre jaktmarker.
Her i Tinn ser ting meget labert ut nå. Vanligvis kan man kjøre rundt og observere rådyr beitende på mange jorder. I år har det imidlertid vært lite dyr å se. Selvsagt kan det skyldes at også skogene er snøfrie og at endel dyr finner mat der. Men min erfaring er at grønne fristende jorder foretrekkes uansett.

På et av mine jorder har det gått ei geit en stund. Og i går dukket en bukk opp! En liten sekstagger beitet ivrig på grønne skudd. Krabbet inn på 80 m og filmet litt. Her er noen bilder hentet ut fra videokamera.

I elva bak jakttårnet mitt var det en bever. Den plasket misfornøyd med halen når den fikk ferten av meg. Jeg var nemlig kun opptatt av vindretningen i forhold til bukken.Deretter dukket tre hjort opp på jordet. Da var det tomt for batteri på kameraet mitt, så du får ta mitt ord på det :)

Ingen kommentarer: