For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

tirsdag 17. november 2009

Flaks i elgjakta

Ja overskriften sier vel det meste. Etter noen fattige år hva angår elgfall, lyktes det endelig i helga. Jaktlaget begynner å tynnes i rekkene, og vi var kun 3-5 personer i helga.

Startet ballet på fredag, da Espen O., Rune Aarmo og undertegnede i utgangspunktet var ute etter hjort. Rune og meg posterte, mens Espen gikk med beagelen Arron. Det tok knappe fem minutter så var losen i gang. Hjortehind med kalv dukket opp på Runes post uten at han fikk skutt på de. Losen gikk litt etter dette, men Arron fikk dessverre tap. Det er tydelig at det hadde vært endel aktivitet etter hjort for Arron jobbet iherdig videre, men uten hell.

Så ut av det blå dukket det opp en elgokse på min post. Såvidt jeg husket hadde vi fortsatt okse på kvoten, men jeg tok et par telefoner for å sjekke og få tillatelse. Oksen var tålmodig med meg og etter 5 minutter kunne jeg slippe skuddet. Oksen tok noen få steg og falt overende. I kikkerten kunne jeg se at det var en brukbar okse med 3-4 takker på hver side. Når jeg imidlertid kom ned til den hadde den ikke noen takker i det hele tatt. Begge hønna hadde falt av, men lå laglig til 3-4 meter fra dyret. Merkelig! Normalt sett feller jo oksene hønna mye seinere på vinteren.

Videre viste det seg at oksen hadde en gammel skade. Neppe fra skudd. Muligens fra slossing i brunsten. Et relativt stort verkende sår mellom magen og låret. Dyret var ellers i ganske dårlig forfatning, tynt og illeluktende. Etter samtaler med dyrlege og viltnemnda ble dyret kassert.

Her er noen bilder av den ihvertfall...

Lørdag var vi atter ute. Denne gangen med elg som første prioritet. Gjermund hadde en fin los med bikkja si og Geir kunne etter litt om og men felle denne kua. På samme post som oksen falt på fredag.. Flotte saker!På søndag var det atter min tur. Vi var kun tre jegere ute, og jeg var eneste post. Jeg hadde satt meg godt til rette på samme plass som dere det ble felt dyr de to foregående dagene..
Etter en god regnskur og lite action i starten, fikk jeg felt denne lille kviga, som kom tuslende alene..

Ingen kommentarer: