For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

tirsdag 29. januar 2008

Toppjakt desember 2007

Hm.. Tja, lenge siden siste innlegg nå, så det var jammen på tide og oppdatere litt.. Høsten har vært preget av ekstremt lite jakt, noe som har gått kraftig utover humøret.. Dette var det flere av oss som innså, så vi bestemte oss for en toppjakttur like før jul. Egentlig finnes det ingen bedre måte å tilbringe de siste dagene før "julestria" setter inn..

Geir, Magne, Svein Olav og meg satte kursen mot skauen og et par dager i snøkledde omgivelser. Det vil si.. Det var kun Svein Olav og meg som blei natta over og jakta to dager. De andre var pysete.. Tålte ikke kulda og vil hjem til kjerringer og varme armkroker.. Jaja... De om det..

Fugl var det jaggu lite med, og jeg kan røpe det med en gang. Blei ikke så mye som en eneste fugl i sekken, og knapt nok så vi noen i det hele tatt. Jeg fant etter mye leiting en orrhane. Den satt dessverre på ca 400 m. I ansmygningen måtte jeg ta meg ned en dal, og når jeg tittet opp på andre siden var fuglen fløyet. Var nok ikke ideele forhold for toppjakt denne gangen.. Vi så endel spor etter beiteaktivitet både på bakken og i furu, så det var rart vi så så lite fugl. Men vi hadde det fint uansett og koste oss fælt.. Her kommer noen inntrykk fra turen.

Vi hadde en fantastisk overnatting under åpen himmel.. Fikk skikkelig fyr på en diger tyrirot som sammen med en whiskey-tår gjorde oss varme og fornøyde.. Kom noen snøfiller på natta, og vi angret en stund på å ha lagt igjen lavoen hjemme, men heldigvis blei det ikke mye ut av det.. Nå lader vi opp til vinterjakt på rype og beverjakt til våren..

Ingen kommentarer: