For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

søndag 30. september 2007

Rypejakt Kautokeino 2007

Så var atter tiden kommet for årets Finnmarkseventyr, og syv søringer heiv oss på flyet til Alta. Derfra gikk ferden videre med leiebil til Kautokeino og vårt "hemmelige" område.. Vi hadde hørt om labre bestander i mesteparten av Finnmark og ikke spesielt gode takseringer i Kauto heller. Dessuten var det i kommunen innført baglimit på tre ryper per mann per dag. Ikke noe stort problem, da selve turen er like viktig. Dessuten viste deg seg at bestanden var såpass laber, at det var ikke bare å gå ut å hente tre stykk.

Mye utstyr som skal med for en uke på vidda:

Kryssing av elva gjøres enkelt med tjuvlånt båt:Etter noen timers marsj med tunge sekker fant vi endelig en fin leirplass:

Halvor, Lars og Alex legger en lur slagplan:


Et knippe liryper (obs. ikke fra en og samme dag):


Siste dagen leide vi en hytte i Kautokeino, spiste treretters middag. Fra venstre mot høyre har vi Even, Didrik, Lars, Jarle og Halvor:


Etterpå ble det besøk på den lokale pub`n. Der kom vi i prat med en gammel same, som visstnok hadde startet Sametinget. Han pratet uforståelig om menneskerettigheter og joik, mens søringene jattet med.

Oppsummering:
En finfin tur i nordnorsk natur. Mye brennevin, sosialisering og litt jakt. Endte med 61 ryper på 7 mann, noe som vel kan beskrives som labert.. Men, men..vi får gjøre et nytt forsøk neste år.

Ingen kommentarer: