For English viewers

Målet med denne bloggen er å dele mine jaktopplevelser i inn- og utland. Har du noen spørsmål til meg send meg gjerne en epost: amossing@gmail.com

The purpose of this blog is to share my hunting experiences both in Norway and abroad. If you have any questions regarding my hunts, do not hesitate to drop me an email: amossing@gmail.com


Skitt jakt!
Happy hunting!

tirsdag 25. august 2009

Reinsjakt i Norefjell-Reinsjøfjell

Etter noen dagers intens spaning etter storbukker var det endelig tid til å ta med rifla. Lørdag 22 august reiste jeg inn, med sekken full av utstyr med mulighet til å bli mesteparten av uka om "nødvendig". Å skyte en hvilken som helst voksen bukk skulle ikke by på store problemer, men selvsagt var jeg på jakt etter noe over snittet.
Terrenget hadde godt med dyr allerede første dag. Både storbukker, simler, kalver og ungdyr var å finne. Men lørdag var det ingen storbukker som var store nok. Søndag formiddag snudde imidlertid hellet da jeg oppdaget en riktig fin bukk på toppen av en fjellhylle. Der sto den sammen med to andre bukker og luftet seg i vinden.
Dette var den desidert største jeg hadde sett både i spaningen og de to dagene jakta varte. Antakelig finnes det større der, men jeg bestemte meg for å skyte om sjanse skulle by seg.
Bukkene sto utilgjenglig til for ansmygning, så jeg satt bare på god avstand og fulgte med. Når ettermiddagen kom begynte de imidlertid å trekke nedover i terrenget for å beite. Det var nå det skulle skje! Jeg småløp i en lang sirkel rundt de og klarte å avskjære dyrene. De ble litt var meg og trakk seg unna og rundt neste topp. Ny avskjæring brakte meg plutselig i en god posisjon. Jeg krabbet hurtig opp på en liten høyde. Nå var det bare å finne igjen riktig bukk. Med kun tre å velge blant tok det ikke lange tid. Bukken sto fint til med bredsida til. Anlegget var godt.
Trådkorset fant hurtig riktig plassering og kula ble sluppet. Bukken krøket seg sammen, tok et par steg og datt så overende. Puh... Etter litt venting der jeg lot de andre dyra trekke rolig unna, kunne jeg ta fatt på den deilige veien mot bukken. Og for en bukk!
Den ble selvsagt flådd ut for utstopping. Nå er det bare å vente på tørketiden, slik at jeg kan få trofeet bedømt..


mandag 17. august 2009

Bukkejakta 2009

Bukkejakta startet farlig seint for min del i år. Pga. strukturtelling og registreringer på Svalbardrein var jeg ikke hjemme og klar til jakt før den 14. august.
Men allerede første kvelden var det gode tegn på mulig suksess. Observerte både geit, to kje og en liten bukketass. De oppholdt seg imidlertid i et området med altfor høyt gress og sjansen bød seg aldri.
Tidlig neste morgen var jeg selvsagt på plass i det samme tårnet igjen. Etter et par timer der lite skjedde, begynte plutselig "ballet". Bukken jaget geita i et rasende tempo. Frem og tilbake en god stund. Deretter forsvant de i skogen og var borte lenge. En drøy time seinere dukket geita opp aleine. Hun fant igjen kjea sine og familielykken var komplett.. Med et unntak. Hvor var far i huset?

Joda han dukket opp etterhvert og falt for, ikke ett, men to (!) velrettede skudd. Hadde selvsagt klart meg med første skuddet, men siden den fortsatt løp skjøt jeg på nytt..

Her er et bilde av monsterbukken... :)



Jeg trodde dette var samme bukken som på viltkamera lenger ned på denne siden.. Men når jeg sjekker nå, ser jeg jo at den andre er større.. Hm.. Kanskje jeg burde ta meg en økt eller to til der allikevel.

Med unntak av disse dyrene har jeg forøvrig ikke sett noen flere dyr i år. Har jaktet et par dager etter fallet, men uten å lykkes..

Reinsdyr i Norefjell-Reinsjøfjell

Da jeg har fått tak på et storbukkekort i Norefjell-Reinsjøfjell, bestemte jeg meg for å ta med kamera og kikkert, og bruke tre dager på å bli bedre kjent. Området er kjent for gode storbukkgener. I tillegg har voksen bukk vært fredet i fire år, pga. uønsket struktur i stammen. Dette øker potensialet dramatisk for skikkelige storbukker. Her er noen bilder fra turen..